Predstavitev lokalnih ponudnikov
Žganje iz rožc - Kmetija Kozole:
Na kmetiji Kozole v zaselku Rožce pri Podsredi, ki naj bi dobil ime po rožah, ki so jih pohodniki puščali ob bližnji kapelici, izdelujejo žganja in likerje. Žganje destilirajo na način, kot so to počeli naši predniki, v bakrenih kotlih in s kurjavo na drva. Likerje pa, razen ene izjeme, izdelujejo iz lokalnih sadežev oziroma rastlin. Trenutno se v njihovem asortimaju nahaja 17 različnih vrst likerjev in žganj, so pa vedno v nastajanju nove pijače zanimivih okusov.
Ekološka kmetija Krivec:
Kmetija z dolgoletno tradicijo naravi prijaznega kmetovanja. Njihova polja, travniki in sadovnjaki se razprostirajo na sončnih gričih zaščitenega Kozjanskega parka. Geografska lega in strategija širšega okolja pogojujeta usmerjenost kmetije v kulturo pridelkov brez uporabe pesticidov in umetnih gnojil. Zato imajo jasno vizijo, ki povezuje tradicijo slovenskega kmeta z vrednotami kot so zdrava ekološko pridelana hrana, skrb za ohranjanje naravne pestrosti in neokrnjeno naravo. Od leta 2003 so vključeni v sistem ekološke kontrole. Zavedajo se pomena, ki ga ima zdrava prehrana, zato jim ni pomembna kvantiteta, ampak kvaliteta pridelkov.